Suvikõrvitsa-rucolapirukas kodujuustu ja kirsstomatitega
portsjoneid6
Komponendid
190 g nisujahu
120 g võideksit
2 sl külma vett
soola
150 g suvikõrvitsat
peotäis kirsstomateid
150 g kodujuustu
3 sl 5% toiduvalmistamise koort (Valio Ruoka)
pihutäis hakitud rucolat või beebispinatit
60 g mozzarella riivjuustu
2 tl sinepit
soola
pipart
Juhend
- Haki või, jahu ja sool. Lisa vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
- Lõika suvikõrvits väikesteks tükkideks. Lisa hakitud rukola, kodujuust, toidukoor, sinep, riivjuust ja maitseained.
- Suru tainas väiksema pirukavormi põhja ja äärtele. Lisa täidis ja vajuta sellesse poolitatud kirsstomatid.
- Küpseta 225kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri jahtunult.
- Nõuanne: Ahjust võttes on täidis pisut vedelavõitu, aga jahtudes taheneb.
- Retsepti idee Ilvi Pirson
- "Sõbralikud söögid" foto Irina Tammis